Glutenvrij Kaneelbrood
Een heerlijk zachte broodje wat smaakt naar kaneel en een kruim heeft van bijna een cake! Zo lekker en zo snel gemaakt! Probeer jij hem ook?!
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Bereidingstijd
15 minuten
Baktijd
40 minuten
Aantal
10 plakken
Recipe by Ouafae
Benodigdheden
Kaneelvulling
2 eetlepels suiker
1 ¾ theelepel kaneel
Brooddeeg
260 gram Universele glutenvrije bloem (bijv. Allergento witte broodmix)
10 gram bakpoeder
3 gram bakingsoda
3 gram Zout
57 gram gesmolten roomboter
200 gram suiker
1 ei L
1 theelepel vanille extract
240 lauwe karnemelk
Kaneeltopping
2 eetlepels suiker
¼ theelepel kaneel
Glazuur
45 gram poedersuiker
1 theelepel melk
1 druppel vanille extract
Extra nodig
Zonnebloemolie om vorm mee in te vetten
Cakevorm rechthoek
Spatel en handmixer
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op heteluchtstand 170 ˚
- Meng het meel, bakpoeder, bakingsoda en het zout, en zet even opzij
- Klop met een handmixer in een mengkom de gesmolten roomboter, suiker, ei en vanille extract tot een luchtig mengsel
- Voeg de helft van het meelmengsel toe, en vouw met een spatel tot het meel bijna volledig vermengd is
- Roer met de spatel de karnemelk er voorzichtig door, en vouw daarna de rest van het meelmengsel erdoor. Roer daarna even kort stevig door, niet te lang!
- Vet een cakevorm in met wat zonnebloemolie
Giet 1/3 van het deegbeslag in de vorm, en verdeel gelijkmatig. Strooi de helft van de kaneelvulling erop, en hierop weer een laag deegbeslag, en vervolgens de rest van de kaneelvervulling. - Je eindigt met een laatste laag deegbeslag, verdeel deze gelijkmatig. Strooi hierop de kaneeltopping
- Bak je kaneelbrood tot het goudbruin is geworden voor 40-50 min. Na 40 minuten kun je met een saté prikker kijken of deze gaar is. Is de saté prikker droog, dan is je brood klaar.
- Laat je brood goed afkoelen, en maak daarna de glazuurtopping klaar. Besprenkel hiermee de bovenkant van je brood