Benodigdheden

Kaneelvulling

2 eetlepels suiker

1 ¾ theelepel kaneel

Brooddeeg

260 gram Universele glutenvrije bloem (bijv. Allergento witte broodmix)

10 gram bakpoeder

3 gram bakingsoda

3 gram Zout

57 gram gesmolten roomboter

200 gram suiker

1 ei L

1 theelepel vanille extract

240 lauwe karnemelk

Kaneeltopping

2 eetlepels suiker

¼ theelepel kaneel

Glazuur

45 gram poedersuiker

1 theelepel melk

1 druppel vanille extract

Extra nodig

Zonnebloemolie om vorm mee in te vetten

Cakevorm rechthoek

Spatel en handmixer

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op heteluchtstand 170 ˚
  2. Meng het meel, bakpoeder, bakingsoda en het zout, en zet even opzij
  3. Klop met een handmixer in een mengkom de gesmolten roomboter, suiker, ei en vanille extract tot een luchtig mengsel
  4. Voeg de helft van het meelmengsel toe, en vouw met een spatel tot het meel bijna volledig vermengd is
  5. Roer met de spatel de karnemelk er voorzichtig door, en vouw daarna de rest van het meelmengsel erdoor. Roer daarna even kort stevig door, niet te lang!
  6. Vet een cakevorm in met wat zonnebloemolie
    Giet 1/3 van het deegbeslag in de vorm, en verdeel gelijkmatig. Strooi de helft van de kaneelvulling erop, en hierop weer een laag deegbeslag, en vervolgens de rest van de kaneelvervulling.
  7. Je eindigt met een laatste laag deegbeslag, verdeel deze gelijkmatig. Strooi hierop de kaneeltopping
  8. Bak je kaneelbrood tot het goudbruin is geworden voor 40-50 min. Na 40 minuten kun je met een saté prikker kijken of deze gaar is. Is de saté prikker droog, dan is je brood klaar.
  9. Laat je brood goed afkoelen, en maak daarna de glazuurtopping klaar. Besprenkel hiermee de bovenkant van je brood

Stuur een vraag of reactie over dit recept aan mij

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief

Meer recepten

Bekijk alle recepten